Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020'de sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının gerçekleştirildiğini, 234 yapının daha yıkılacağını belirtti.
Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya Alan Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kapadokya'da doğal kaya oluşumları ve peribacalarının yakınında bulunan izinsiz yapıların yıkım çalışmalarına devam edildiğini söyledi.
Geçen yıl 305 yapının yıkımına karar verildiğini belirten Becel, "Birinci derecede doğal ve arkeolojik sit alanı içine yapılmış olan kesin yapılaşma yasağı içindeki bu yapılardan 71'i yıkıldı. Önümüzdeki günlerde kalanların da yıkımı gerçekleştirilecek. 2019 yılında da 239 yapının yıkım işlemleri tamamlanmıştı." dedi.
AA Behçet Alkan




Kütahya’da 5 Bin Yıllık Doğa Ritüeli: Kurbağaların Göç Yolculuğu
Zar atmanın tarihi 6 bin yıl geri gitti: Kehanet için mi oyun için mi atıldığı muamma
Sultan Raev: TÜRKSOY, Türk dünyasının ruhani köprüsü
İtalya'nın yeni Turizm Bakanı Gianmarco Mazzi oldu