Irak'ın Erbil kentinde bir inşaat kazısı sırasında Asuri dönemine ait olduğu tahmin edilen 9 mezar bulundu
ERBİL: Erbil Arkeoloji Müdürlüğünde görevli Goran Muhammed, kentte kendi arazisi üzerinde inşaat çalışmaları yapan bir kişinin tarihi eserler bulması üzerine yetkililere haber verdiğini belirtti.

Eraba Mahallesi'nde yapılan kazılarda bir kümbet içerisinde 9 mezarın bulunduğunu aktaran Muhammed, "Şu ana kadar mezarlardaki 3 tabutu açtık ve büyük bölümü çömleklerden oluşan 41 parçayı gün yüzüne çıkardık." dedi.

Daha önce de kentin çeşitli bölgelerinde bu tür mezarlara ulaşıldığını kaydeden Erbil Arkeoloji Müdürlüğü yetkilisi, "Ekibimiz, bulunan parçalar ve mezar üzerinde incelemelerde bulundu. Tahminlerimize göre mezarlar Asuri dönemine ait olup 3 bin ila 3 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip." diye konuştu.

Muhammed ayrıca, söz konusu bölgede kazı çalışmalarının devam ettiğini, başka mezarların da bulunabileceğini ifade etti.
AA İdris Okuducu, Hemn Baban


Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı