Süleyman Demirel Üniversitesi Arkeoloji Topluluğunca düzenlenen “Dağlık Klikia’da Arkeoloji Araştırmaları” konulu konferans, Mersin Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu’nun katılımıyla Türker Taşaltın Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Dağlık Klikia’nın Mersin ile Silifke arasında kalan özel bir bölge olduğunu belirten Doç. Dr. Aydınoğlu, bu bölgenin Helenistik Dönem’den Geç Antik Dönem’e kadar uzanan hikayesini anlattı.
Bölgedeki “Korykos- Kızkalesi”, “Uzuncaburç Başkenti” gibi antik kentlerin görselleri eşliğinde bölgeye ilişkin yapılan incelemeleri aktaran Doç. Dr. Aydınoğlu, bölgedeki yerel sanatlar hakkında bilgi vererek birçok yerde kabartmalara rastlandığını açıkladı.


Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı