Bingöl'de kaçak kazı yapan 7 defineci suçüstü yakalandı
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde düzenlenen operasyonda kaçak kazı yapan 7 kişinin suçüstü yakalandığı bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Adaklı ilçesine bağlı Kamışbeyli köyü, Katır Gölü mevkisinde izinsiz kazı yapıldığı bilgisi üzerine operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyonda, Urartu ve Roma dönemlerine ait tarihi eserleri bulmaya çalışan ve kepçeyle izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 7 şüphelinin kazı malzemeleriyle suçüstü yakalandığı ifade edilen açıklamada, ele geçirilen malzemelere el konulduğu ve şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.
Açıklamada, kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelenin süreceği vurgulandı.
Abdullah Çelik - AA


Sadabad Sarayı’da ABD-İsrail Saldırıları İle Hasar Gördü: Kültürel Miras Tehlikede
Anadolu’nun Kapısı Ani, Kültür Turizminin Yeni Merkezi
Kolezyum’un Güney Koridorları Restorasyon Sonrası Yeniden Ziyarete Açıldı
Sillyon Antik Kenti’nde Osmanlı Dönemine Ait Köy Meydanı Ortaya Çıkarıldı