Eserleri Türkçeye de çevrilen İngiliz arkeolog ve tarihçi Neil Faulkner, 64 yaşında hayatını kaybetti.
Arkeolog ve tarihçi Neil Faulkner, 64 yaşında İngiltere’nin başkenti Londra’da 4 Şubat günü hayatını kaybetti.
Neil Faulkner yazarlık, okutmanlık, ören yeri kazı sorumluluğu, kimi zaman da televizyon yayıncılığı yapmaktaydı.
Eğitimini King’s College (Cambridge) ile Arkeoloji Enstitüsü’nde (UCL) tamamlayan Faulkner, Bristol Üniversitesi’nde araştırma görevlisi, Military History dergisi editörü ve NADFAS okutmanı olarak çalışıyordu.
Faulkner ayrıca, Sedgeford Tarih ve Arkeoloji Araştırması Projesi (Norfolk), Büyük Arap Ayaklanması Projesi (Ürdün) ve Büyük Savaş Arkeoloji Grubu’nda (Birinci Dünya Savaşı arkeolojisi üzerine uzmanlaşan saha çalışmaları birimi) ortak editörlük görevi yürüttü.
Eserlerinden bazıları Yordam Kitap tarafından Türkçeye kazandırılan Faulkner’in başlıca çalışmaları şöyle:
Halkların Rus Devrimi Tarihi Marksist Dünya Tarihi: Neandertallerden Neoliberallere Roma: Kartalların İmparatorluğu Roma Britanyası’nın Gerileyişi ve Yıkılışı Kıyamet: Roma Aleyhtarı Büyük Yahudi Ayaklanması Gizli Hazine: Britanya’nın Geçmişini Gün Işığına Çıkarma Ziyaretçiler için Eski Çağ Olimpiyat Oyunları Kılavuzu
Kaynak: https://www.birgun.net/haber/marksist-arkeolog-ve-tarihci-neil-faulkner-yasamini-yitirdi-376421


Buldan’da Bulunan Tahıl Küpü Koruma Altına Alındı
Sultanhanı Kervansarayı’nda Zaman Yolculuğu Deneyimi
Listra Kazılarında Selçuklu Dönemine Tarihlenen Tılsımlı Kolye Ucu Bulundu
Cem Karaca: Anadolu Rock’ın Hafızası, Sürgünün Sesi ve Dönüşün Şarkısı