Kırıkkale'de tarihi eser kaçakçılığından 7 ayda ikinci kez gözaltına alınan baba ve oğlu, serbest bırakıldı.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Keskin ve Bahşılı ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları bilgisi üzerine G.K. ve Z.K'nin ev ve araçlarını aradı.
Aramada, 20 parça tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen vazo, testi ve insan figürü ile fişek ele geçirdi.
Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Keskin Adliyesinde savcılıkça serbest bırakıldı.
Şüpheliler, 21 Şubat'ta da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınmış ve haklarında "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapılmıştı. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından salıverilmişti.
AA Muhammet Fatih Gökmen





Kırşehir'de bir bahçeye gömülü Roma dönemi mezar steli yakalandı
Sosyolog Yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük 87 yaşında dünyaya veda etti
Kütahya’da 5 Bin Yıllık Doğa Ritüeli: Kurbağaların Göç Yolculuğu
Zar atmanın tarihi 6 bin yıl geri gitti: Kehanet için mi oyun için mi atıldığı muamma