Aydın merkezli 3 ilde tefecilik ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla aralarında emekli polis memurunun da bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince iki aylık çalışma sonucu Aydın, Bursa ve Bilecik'te tefecilik ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Ekipler tarafından Aydın'da 5, Bursa'da 2 ve Bilecik'te bir şüpheli gözaltına alındı.
Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 352 kişi adına düzenlenmiş boş senetler, 12 kişiye ait tapu senetleri, 3 define arama dedektörü, tarihi eser niteliği taşıyan heykel, bir tabanca, 10 gram esrar ve 3 cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan R.E, M.K, E.E, S.S, E.Y, E.B, E.Y. ve R.O, Aydın İl Jandarma Komutanlığına getirildi.
Aydın'da gözaltına alınan R.E'nin emekli polis memuru olduğu öğrenildi.
Mehmet Çalık,Ferdi Uzun - AA

Suriye'de Kayıp Ebla Arşivi İdlib Müzesi’ne Döndü
Zile’nin Çok Katmanlı Tarihi Turizmde Yeni Bir Dönem Açıyor
Gaziantep Kalesi Restorasyonu Tamamlandı
Karahantepe Ören Yeri'nde Karşılama Merkezi ve Çatı Çalışmaları Sürüyor