Ayanis Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarında ortaya çıkarılan odada, kraliyet ailesinin duvarda süs olarak kullandığı değerlendirilen yaklaşık yaklaşık 2.700 yıllık bronz mimari kaplama levhası bütün halde bulundu.
Van'ın Tuşpa ilçesindeki Ayanis Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarında ilk kez Urartulara ait bir kraliyet çöplüğü keşfedildi. Çöplük alanındaki kazılarda, Urartularda soylu kesimin kullandığı mühür, bulla (mühür baskısı), kanca, seramik parçaları ile…
Karadan 3 günde ulaşılabilen Van'daki Ayanis Kalesi ile Bitlis'teki Kef Kalesine Urartuların Van Gölünü kullanarak yarım günde ulaştığına inanan arkeologlar, bu bağlantıyı bilimsel olarak ispatlamak için su altı arkeologlarından destek alıyor.…
Van'da Urartulardan kalma tarihi alanlarda arkeoloji kazıları yapan arkeologlar Ayanis Kalesi'nde buluştu. Kazı Başkanları sorunlarını dile getirdi ve gelecek sene bir Urartu Çalıştayı gerçekleştirme konusunda anlaştı.
Van'ın Tuşba ilçesindeki Urartu dönemine ait önemli eserlerden Ayanis Kalesi'nin arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının ardından turizme açılması hedefleniyor.
Van Gölü'nde araştırma yapan belgesel ekibi, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Adilcevaz Kalesi'nin kalıntısı olduğu değerlendirilen tarihi surları bir kez daha görüntüledi. Arkeologlar daha önce varlığını reddettikleri kalenin görüntülerine bu kez…
Tarih boyunca hemen her kavmin av ya da savaş silahı olarak kullandığı oklar İstanbul Üniversitesi'de çalıştay konusu oldu. Arkeolojik kazılarda bulunan okların özellikleri ve nitelikleri bilimsel açılardan tartışıldı.