Arkeolojik Kazı Haberleri

Afşinde 1500 yıllık kilise taban mozaiği bulundu

Afşin'de 1500 yıllık kilise taban mozaiği bulundu

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Efsus Turan Mahallesi'ndeki arkeolojik kazı çalışmalarında 1500 yıllık olduğu değerlendirilen kilise mozaiği bulundu. Mozaiğin ana sahnesinde tavus kuşu, ceylan motifi ve bitkisel bezemeler yer alırken, Kenar…

Giresun Adasında yeni arkeoloji kazıları yapılacak

Giresun Adası'nda yeni arkeoloji kazıları yapılacak

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Adası'nda, gelecek yıl başlayacak kazı çalışmalarının uzun süre devam edeceğine ve çok önemli tarihi eserlerin gün yüzüne çıkacağına inandıklarını söyledi.

Payas Kalesi arkeoloji kazıları kadınlara emanet

Payas Kalesi arkeoloji kazıları kadınlara emanet

Hatay'daki Payas Kalesi'nde devam eden kurtarma kazılarında çalışan yöre kadınları, bir yandan ev ekonomilerine diğer yandan da tarihi değerlerin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlıyor.

Perre Antik Kentinde depremde yıkılmış yapı bulundu

Perre Antik Kenti'nde depremde yıkılmış yapı bulundu

Kommagene Krallığı'nın beş büyük kentinden biri olan Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde devam eden kazılarda, milattan sonra 6. ve 7. yüzyılda meydana geldiği tahmin edilen depremde yıkılan yapı tespit edildi.

Kahin Tepe 2021 yılı kazıları tamamlandı

Kahin Tepe 2021 yılı kazıları tamamlandı

Karadeniz'de şu ana kadar bulunmuş en eski yerleşim yeri olarak değerlendirilen Kastamonu'nun Araç ilçesinde Kahin Tepe'de yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü sona erdi.

Bitlis Kalesi kazılarında sikke ve seramikler bulundu

Bitlis Kalesi kazılarında sikke ve seramikler bulundu

Büyük İskender'in komutanlarından Badlis tarafından milattan önce 312 yılında inşa ettirilen Bitlis Kalesi'nde yapılan kazılarda Bizans, Orta Çağ ve Osmanlı dönemine ait bulgulara ulaşıldı.