Anasayfa / Kütüphane / Sözlük

ICOM-ICTOP

ICOM-ICTOP nedir? ICOM-ICTOP ne amaçla kurulmuştur?

 

İlk kurulan ICOM Uluslararası Komiteleri arasında yer alan ICOM’un Uluslararası Personel Eğitimi Komitesi (ICOM-ICTOP) 1968 yılında kuruldu.

ICOM-ICTOP’un misyonu, başta üniversiteler olmak üzere dünyanın her bölgesinde müzelerle ilgili farklı seviyelerde eğitim programlarını desteklemek ve teşvik etmektir.

Ayrıca, ICOM-ICTOP’un eşit derecede önemli bir başka misyonu da yaşam boyu eğitim ve profesyonel gelişimin bir parçası olarak tüm müze çalışanlarına yönelik gerek dernekler, gerek kurumlar ya da kuruluşlar aracılığıyla verilen eğitim programlarını desteklemektir.

Diğer ortaklarla (örneğin ulusal ve uluslararası ICOM komiteleri, müze dernekleri, üniversiteler, resmi daireler, vb.) iş birliği içinde ICTOP, müze çalışanlarını gelecekte karşılaşabilecekleri kurumsal zorluklara karşı hazırlayacak profesyonel standartlar geliştirir.

ICTOP, müze sektöründe doğru uygulamalar ve profesyonel yönlendirmeler açısından eğitim ve öğretimin bir ön koşul olduğu fikrini desteklemektedir. ICOM-ICTOP, yıllar boyu müzeler ve kültürel mirasın gelişimine ve tüm dünyada bu sektörde çalışan profesyonellerin eğitim aracılığıyla donanımlı kılınmasına katkı sağlamıştır.

ICOM-ICTOP, geniş çeşitliliğe sahip uluslararası müzeler camiasını temsil etmek amacıyla dünyanın çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenlemektedir.

Aynı zamanda mesleki yönlendirme, müfredat, maaşlar ve insan kaynakları gibi konularda ve müze personeli eğitimleriyle ilgili vaka incelemeleri gibi çalışmalar aracılığıyla profesyonel gelişimle ilgili konularda danışmanlık yapmakta ve tavsiyelerde bulunmaktadır.