Anasayfa / Kütüphane / Sözlük

Volgatitan simbirskiensis

Volgatitan simbirskiensis nedir?

 

Volgatitan simbirskiensis; 2018 yılında Vladimir Efimov ve Alexander Averianov adlı Rus paleontologlar tarafından tanımlanan dinozor türüdür. 200 ila 65 milyon yıl önce yaşayan uzun boyunlu ve kuyruklu dev otobur dinozorlardan sauropoda ailesine mensuptu.

Volgatitan simbirskiensis,Kuzey Yarımküre'nin en eski titanosaurian sauropodudur. 7 omurga kemiği fosilinden tanımlanan dinozorun yaklaşık ağırlığının 17 ton olduğu tahmin ediliyor.

Dinozorun 130 milyon yıllık fosilleri Rusya'nın Ulyanovsk kentine  beş kilometre.mesafedeki Slantsevy Rudnik köyünde Volga Nehri kıyısında bulunmuştur.

Dinoorun adı fosillerinin bulunduğu yer olan Volga Nehri ve şu anda Ulyanovsk olarak bilinen Simbirsk kentinden türetilmiştir. Titanlar, mitolojiye göre ikinci nesil dev antik Yunan tanrıları. Bu nedenle, paleontolojik geleneğe göre, bu kelime titanosaurlar grubundan sauropodların birçok türünde bilimsel isimlendirme yapılırken kullanılmaktadır.

İlgili bilimsel makale Biological Communications (Biyolojik İletişim) dergisinin 63. sayısında (2018/3) yayınlanmıştır:  The oldest titanosaurian sauropod of the Northern Hemispher....

arkeolojikhaber.com