Anasayfa / Etkinlikler

Kırşehir’de 39. Ahilik Haftası Dualarla Başladı

Kırşehir’de 39. Ahilik Haftası etkinlikleri, Ahi Külliyesi’ndeki Ahi Evran Camisi’nde sabah namazı ve dualarla başladı. Protokol üyeleri, esnaf ve vatandaşların katıldığı programda Kur’an-ı Kerim okundu. Dualarda mazlum ve mağdur coğrafyalardaki Müslümanların kurtuluşu, ülkenin ve milletin selameti, birlik ve beraberlik ile Ahi Evran Veli ve vefat eden esnaf ve sanatkarlar anıldı.

 

Dualarla başlayan etkinlik
Kırşehir’de 39. Ahilik Haftası etkinlikleri, Ahi Külliyesi içerisindeki Ahi Evran Camisi’nde sabah namazıyla başladı. Protokol üyeleri, esnaf ve vatandaşlar programda bir araya geldi. Etkinlik, Ahilik geleneğinin manevi yönünü ve esnaf dayanışmasını öne çıkardı. Program, haftanın anlamlı ilk buluşması oldu.

Sabah namazının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Mazlum ve mağdur coğrafyalardaki Müslümanların kurtuluşu, ülke ve milletin selameti, birlik ve beraberlik için dua edildi. Dualarda Ahi Evran Veli ile vefat eden esnaf ve sanatkarlar da anıldı.

Ardından katılımcılar tarihi Uzun Çarşı’ya geçerek esnaf kahvaltısı yaptı. Programa Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, protokol, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve esnaf katıldı. Kahvaltının ardından esnafa “hayırlı işler” temennisinde bulunuldu.