Anasayfa / Müzeler

İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzeleri içerisinde yer alan 3 müzeden biridir.

 

Arkeoloji Müzesi 13 Haziran 1891'deki açılışından itibaren hızlı bir şekilde koleksiyonunu genişletmiştir. Şu anda Arkeoloji Müzesi giriş kat salonlarında; sağ tarafta Arkaik Dönem'den Roma Dönemi'ne Antik Çağ heykellerini, sol tarafta ise Sidon Kral Nekropolü'ndengelen İskender Lahdi, Ağlayan Kadınlar Lahdi, Tabnit Lahdi gibi dünyaca ünlü eşsiz eserleri görmek mümkündür. İki katlı binanın üst katında ise Hazine Bölümü, Gayri İslami ve İslami Sikke Kabineleri ile Kütüphane bulunur. 

Ek binada bodrum katta 1998 yılında açılmış olan "İstanbul Çevre Kültürleri" bölümü, değişik çağlara ait civar buluntu ve tümülüs kazılarında ortaya çıkarılmış eserlerin sergilendiği salondur. "Thrakia-Bithynia ve Bizans" bölümlerine sahiptir. Ek binanın giriş katında ise "Çocuk Müzesi" sergilemesi yer alır. 

Ek binanın 1. katında "Çağlar Boyu İstanbul" bölümü, 2. katta "Çağlar Boyu Anadolu ve Troia", en üst katta ise "Anadolu'nun Çevre Kültürleri: Suriye, Filistin ve Kıbrıs Eserleri" kronolojik sıralama ile teşhir edilmektedir.

İstanbul Arkeolojii Müzeleri