Anasayfa / Kütüphane / Sözlük

Devralma Günü / Devralma Mücadelesi : Takeover Day / Takeover Challenge

Devralma Günü nedir? Takeover Day nedir? Museum Takeover Day hangi gün? Devralma Mücadelesi, çocukları ve gençleri kuruluşlarda gerçek hayatta karar alma pozisyonlarına sokar. Çocuklar değerli bir içgörü kazanır ve kazanır.

 

Çocuklara ve gençlere, yetişkinlerle çalışma ve karar alma süreçlerine katılma fırsatı vermek amacıyla planlanmış ve oluşturulmuş br gündür.  Hem çocukların iş dünyası ve meslekler hakkında bilgi edinmesi, deneyim kazanması  hem de kurum ve işletmelerin gençlerden yeni fikirler edinmesi amacıyla icra edilen bir gündür. Genelde Kasım ayı sonunda uygulanır.

Müze Devralma Günü, (Museum Takeover Day);  müzelerin, galerilerin, tarihi evlerin, arşivlerin ve miras alanların, normalde yetişkinler tarafından yapılan işleri yapmak üzere çocuklara devredildiği gündür. 0

İngiltere'de  Takeover Day (Devralma Günü) adıyla Alvaro Bermejo, Elma Madas, Pablo Arjona, Tomas Turbado, Javi Urban Fermin Diaz Merry Alvaro Bartolome Daniel Yerbes Sedano Gonzalo Alvarez y Alejo de villa gisante tarafından oluşturulan ulusal bir etkinliktir.

Ulusal bazda bir yarışma ile başlamış ve sonradan Devralma Mücadelesi (Takeover Challenge) olarak yaygınlık kazanmıştır.