Anasayfa / Etkinlikler

Başkentte Gelenekten Geleceğe Kültürel Miraslarımız etkinlikleri başladı

Ankara Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Somut Olmayan Kültürel Miraslar Derneği ve Ruan Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen 5 Mayıs tarihine kadar açık kalacak etkinlikler, Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

 

 

 

Türkiye'nin gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla düzenlenen "Gelenekten Geleceğe Kültürel Miraslarımız" etkinliği başkentte başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün konseriyle başlayan programda, "Seymen ve Bacıeren" gösterileri yapıldı. Türkiye Aşçılar Federasyonunca yöresel yemeklerin hazırlandığı etkinlikte, Ankara'ya özel höşmerim tatlısı ile İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine ait "Firik Pilavı" ziyaretçilere ikram edildi. Türkiye'nin farklı şehirlerinin el sanatları ve geleneksel kıyafetlerinden örneklerin sergilendiği etkinlikte, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, "Sema Mukabelesi" gösterisini gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında; Ankara Kulubü Derneği seğmenleri, Şanlıurfa sıra gecesi, Sivas aşıklık Geleneği, Çankırı yarenleri, Giresun Kuşköy ıslık dili gösterisi, Bursa Karagöz, Meddahlık, Konya Mevlevi Semazen gösterileri, Alevi-Bektaşilik Semah gösterileri, Mesir Macunu Festivali, Kırkpınar yağlı güreşleri ve Dede Korkut Masalları tanıtılıyor.

2 - 5 Mayıs tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Ramazan öncesi yapılan etkinlikte ziyaretçiler yöresel ve organik gıda alışverişi yapabilme imkânı buldu.