Anasayfa / Akademik

Ünlü Filolog ve Arkeolog Prof. Dr. Hasan Malay vefat etti

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Malay ebediyete intikal etti. Antikite ve klasik çağdan kalan bir çok Grekçe ve Latince yazıtın okunmasını sağlayan Hasan Malay, başta Çağlar Boyu Kölelik, Antik Devirde Gladyatörler ve Epigrafi-Yazıtbilim olmak üzere pek çok önemli esere imza atmıştı.

 

Ünlü Filolog ve Arkeolog Prof. Dr. Hasan Malay'ın vefatı ailesi tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Açıklamada; "Epigrafi dünyasının ve Eski Çağ Tarihi'nin büyük hocalarından Prof. Dr. Hasan Malay bugün vefat etmiş olup, 24 Şubat 2022 tarihinde, uzun yıllar görev yaptığı Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi'nde saat 14.30'da yapılacak tören sonrasında, ikindi namazını müteakiben Bornova Ali Rıza Güven Camii'nde gerçekleşecek dini törenle kendisini ebediyete uğurlanacaktır. Cenazesi, tören sonrası Bornova Yakaköy Mezarlığı'na defnedilecektir. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

1948 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğan, Aydın Ortaklar Öğretmen Okulundan mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Grek-Latin Filolojisi üzerine eğitim gören ve Arkeoloji Bölümünde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Hasan Malay Anadolu toprağında antikite ve klasik çağdan kalan Grekçe ve Latince yazıtların bir çoğunu akademik disiplinle deşifre etmişti.

Prof. Dr. Hasan Malay; Çağlar Boyu Kölelik, Antik Devirde Gladyatörler, Epigrafi-Yazıtbilim başta olmak üzere çok sayıda önemli bilimsel esere ve makaleye imza atmıştı.

arkeolojikhaber.com