Anasayfa / Arkeoloji / Türkiye

Meram İlçe Müftülüğü'nün bulunduğu alanda Selçuklu izleri aranacak

Bir süre önce Selçuklu çinilerinin imal edildiği fırınların keşfedildiği Selçuklu Başkenti Konya'da yeni bir arkeoloji kazısı için hazırlıklar başladı. Başlatılacak arkeolojik çalışmalar nedeniyle Meram İlçe Müftülüğü başka binaya taşınacak.

 

Konya'nın Şükran Mahallesi’nde çıkan tarihi kalıntıların ardından gerçekleştiriken uydu destekli tarama çalışmalarının ardından Başaralı Caddesi’ne konuşlu Meram İlçe Müftülüğü’nde arkeoloji kazı çalışması yapılması kararı alındı.

Tarihi İplikçi Camii’ne komşu olan bu bölgede yapılacak arkeolojik kazılarda elde edilecek buluntuların Konya tarihi açısından önem taşıyacağı düşünülüyor.

Kent merkezinde başlatılan Darül Mülk projesi ve Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşümü’nün de önemli bir parçası olacak bu kazı çalışmalarının sonucu merakla bekleniyor.

Öte yandan bölgede başlatılacak arkeolojik çalışmalar nedeniyle Meram İlçe Müftülüğü taşınacak. Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek taşınma işlemlerinin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi ve yeni bina yapımının akabinde bina ve bahçesinin arkeoloji ekibine devredilmesi bekleniyor.

www.bbnhaber.com.tr