Anasayfa / Aktüel

Kültürel Mirasın muhafızları güçlerini birleştiriyor

Heritage İstanbul 2018 Fuarı yeni bir örgütlenme doğurdu. Kültürel Mirası koruma alanında faaliyet gösteren STK'lar fuar alanında güçlerini birleştirmeye karar verdi.

 

Kültürel Mirasın Korunması alanında çalışan STK'lar ortak çatı oluşturarak güçlerini birleştirecekler.

12 - 14 Nisan 2018 tarihleri arasında Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da gerçekleşen Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı Heritage İstanbul 2018 STK'ların güçlerini birleştirmesini sağladı. Fuarda stant açan Sivil Toplum Kuruluşları ortak çatı oluşturmaya karar verdi.

Europa Nostra Türkiye yeni çatı oluşumuna öncülük edecek

Ayrı ayrı faaliyetlerle ortak amaca hizmet ettikleri için bir araya gelmelerinin kendilerini daha da güçlendireceğine inanan STK'lar fuar alanında ortak organizasyon oluşutmaya karar verdiler ve Europa Nostra Türkiye ofisinden ortak olşumun çatısını kurmada liderlik etmesini istediler.

 Europa Nostra Türkiye, STK'ların ortak oluşumuna önderlik etmeyi kabullendi ve bunu fuardaki konferans salonunda yaptığı açıklama ile duyurdu.

Oluşumda yer alacak STK'lar

Ortak oluşumda yer almaya karar veren sivil toplum kuruluşları şu şekilde duyuruldu: Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği (Korder), Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği, Kültürel Mirası Koruma derneği, Tarihi Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği, Kültürel Mirasın Dostları Derneği (KÜMİD)...

Oluşumda yer almak isteyen tüm STK'lar Europa Nostra Türkiye Ofisi ile temasa geçerek isismlerini listeye ekleyebilecekler.

arkeolojikhaber.com