Amos Antik Kenti'nde 2026 Kazı Sezonu İçin Hazırlıklar Başladı
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Amos Antik Kenti'nde 2026 yılı kazı sezonu hazırlık çalışmaları başladı. Geleceğe Miras Projesi kapsamında sürdürülecek araştırmalarda Apollon Kutsal Alanı ile sivil yerleşim alanları öncelikli çalışma noktaları olacak. Ayrıca Bayır Mahallesi'ndeki antik mimari kalıntıların korunması, sergilenmesi ve ziyaretçi bilgilendirme düzenlemelerine yönelik planlamalar da yeni sezon öncesinde değerlendirildi.
Apollon Kutsal Alanı Yeni Sezonun Odak Noktası Olacak
Kültür ve Turizm Bakanlığının Geleceğe Miras projesi kapsamında desteklenen Amos Antik Kenti'nde, 2026 yılı kazı sezonu öncesinde hazırlık süreci başladı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer ile Kazı Başkan Yardımcısı Emre Mandacı, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan'ı ziyaret ederek yeni sezon çalışmalarını değerlendirdi.
Görüşmede, antik kentteki Apollon Kutsal Alanı ve sivil konutlarda yürütülecek kazılar ele alınırken, Bayır Mahallesi meydanındaki antik mimari kalıntıların korunarak sergilenmesi ve bilgilendirme panolarının hazırlanmasına ilişkin planlamalar da görüşüldü.
Ziyaret sonunda Mutlu Ayhan, İngiliz arkeologlar Peter Fraser ve George Bean'in Marmaris tarihi açısından temel kaynaklardan kabul edilen "The Rhodian Peraea and Islands" adlı eserinin 1954 tarihli özgün baskısını Kazı Başkanı Gürbüzer'e armağan etti.