Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 4-18 Eylül'de

Antalya'daki iki bin yıllık antik tiyatroda düzenlenecek festivalin açılış eseri 4 Eylül akşamı sergilenecek Giacomo Puccini'nin "Turandot" operası olacak.

Antalya'da 25'inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festi̇vali 4-18 Eylül'de düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Festivalin açılış eseri, Giacomo Puccini'nin "Turandot" operası olacak.

İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin sahneye koyduğu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan'ın Prens Calaf rolüyle baş rolü seslendireceği eserde, solistlere Ankara Devlet Opera ve Balesi Koro ve orkestrası eşlik edecek. Orkestra şefi ise Alberto Veronesi olacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi ve Orkestrasınca 10 Eylül 2018 Pazartesi akşamı sahnelenecek ve 35'ten fazla ülkede sergilenen "Zorba" balesiyle festival devam edecek. Nikos Kazancakis'in dünyaca ünlü başyapıtı, Mikis Theodorakis'in müziği, Lorca Massine'nin metni ve koreografisiyle hayat buluyor. Orkestra şefi Bujor Hoinic olacak.

- Bolşoy Balesi Aspendos'ta

Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, dünyaca ünlü sanatçıları, orkestrası ve korosu eşliğinde 13 Eylül Perşembe akşamı "Bolşoy Balesi Gala Gecesi" adlı performanslarını sahneleyecek.

Topluluk Çaykovski'nin "Kuğu Gölü", "Uyuyan Güzel", Chopin'in "Chopiniana", Boris Asafiev'in "Paris Ateşi", Adolf Adam'ın "Korsan", Leo Delibes'in "Coppelia", Arif Melikov'un "Ferhat ile Şirin" gibi klasik beyaz bale eserlerden bölümleri ünlü koreograflarla sahneleyecek.

Festivalin kapanışı Giuseppe Verdi'nin operası "Aida" ile gerçekleştirilecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından 18 Eylül 2018 Salı akşamı sahnelenecek operada, Antik Mısır'da Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkansız aşkı anlatılıyor. Rejisörlüğünü Kuzman Popov'un yaptığı eserin orkestra şefi Alexandru Samoila.

- Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivalisi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Türkiye'nin ilk opera, bale festivali, Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 1994'ten bu yana Antalya'daki iki bin yıllık antik tiyatroda sanatseverlerle buluşuyor.

Avrupa'nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliğine ( EFA-European Festivals Association) kabul edilen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali 2015'te dünyanın ilk ve tek "Kalite Yönetim Belgesi" ödülünü de aldı.

Sinan Özmüş - AA


Benzer Haberler & Reklamlar