Podcast: Podcasting nedir?

Podcast, İnternet üzerinden dinlenenebilen, indirilebilen ve dijital formatta hazırlanmış müzik veya konuşmaların olduğu ses dizisi veya dosyasıdır.

Podcast; internet üzerinden otomatik indirilebilen dijital formattaki ses veya görüntülü yayın dosyaladır. Genellikle taşınabilir internet bağlantılı cihazlar için üretilmiş; dinlenebilir, izlenebilir ve indirilebilir dosyalardır.

Modern teknolojinin doğurduğu terimlerdendir: Terim, Apple markasının icadı olan iPod cihazı ile yayınlamak anlamında gelen broadcast terimlerinden türetilmiş ama kısa zamanda markanın sınırlarını aşıp, yaygınlaşarak genel terim haline dönüşmüştür. 18 yıllık geçmişe sahip podcast ülkemizde yeni yaygınlaşmaya başlamıştır. 

Podcast; İnternet üzerinden hazırlanan, dinlenebilen veya sonradan internete aktarılan dijital ses yayınına 'podcast' denilmiştir.

Podcast; geleneksel radyo formatının dijital kayıt teknolojisi ile internet üzerinden yayını olarak da tanımlayabiliriz. 

Özellikle eğitim, eğlence ya da iş amacına yönelik olarak da yaygın olarak kullanılan podcast istenilen herhangi bir zaman aralığında dinlenmesi mümkündür.

Podcast hazırlamak için gerekli ekipman

Podcast herhangi bir akıllı telefon veya ses kayıt cihazı ile hazırlanabildiği gibi profesyonel ekipmanlar ile stüdyoda hazırlanabilir. 

Mikrofon 
Ses kartı ya da Mikser.
Yazılım 
Ses Kayıt Cihazı
Kulaklık

gibi ekipmlar gerekir.

Podcasting; Postcast formatlarındaki dosyaları indirme hizmeti ve dosyayı taşınabilir aygıta yükleme eylemini ifade eden terimdir.


Benzer Haberler & Reklamlar