Müzisyen arkeolog Celal Şahin vefat etti

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun olduğu halde arkeoloji ile uğraşmayarak müzik alemine açılarak, TRT’li yıllarda müzikle mizahı birleştiren ünlü akordeon ustası Celal Şahin 93 yaşında vefat etti.

Bir döneme damga vuran; müzisyen, oyuncu, yönetme Celal Şahin hayatını kaybetti.

Müzikle mizahı birleştiren TRT ekranlarında Türk halkını eğlendiren Şahin 93 yaşındaydı.

1925 doğumlu Şahin, akordeon gösterileriyle hafızlara kazınmıştı. Ünlü sanatçı aynı zamanda futbol spikeri Onur Şahin'in de babasıydı.

Sanatçı, bir dönem Beşiktaş’ta basketbol oynamıştı.

1944 yılından bu yana Beşiktaş’ın genel kurul üyesi olan Celal Şahin, siyah-beyazlıların eski başkanı Süleyman Seba’nın da yakın akrabasıydı.

Şahin’in cenazesi bugün Zincirlikuyu Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.
 

CELAL ŞAHİN KİMDİR?

Celal Şahin, Cumhuriyet döneminin ilk şovmenlerinden birisiydi. Kabataş Lisesi’nde okuyan Celal Şahin, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden mezundur.

Şahin’in cenazesi bugün Zincirlikuyu Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Şahin, TRT ekranlarında müzik ve mizahı birleştirerek, akordeonuyla yaptığı gösterilerle biliniyordu.

Şahin’i çok iyi tanıdığını söyleyen Müjdat Gezen, sanatçının ardından, “Baba dostumdu. Celal Ağabey, o jenerasyonun gazinolardaki ve o zaman radyo vardı tabii, televizyon yoktu, en büyük komedyeniydi. Akordeonuyla çıkardı, ses ve çizgiler üstadı derdik. Çok başka bir adamdı, çok kibardı, dünya efendisiydi, çok başka bir yönü vardı, entelektüeldi. Müthiş bir hiciv ustasıydı. Harika taşlamalar yapardı. Genellikle de o zamanın komedyenlerine özgü olan yöresel şeyler yapardı. Yani İstanbul’un belediye sorunları, bürokratik sorunlar, ama o kadar güzel yapardı ki, çok başkaydı. Bizim kuşak zamanında yetişmiş Zıt Kardeşler vardı, ilk gazinolarda çıkan, ondan sonra Celal Şahin, sonra Bal Arıları, sonra Ateş Böcekleri, öyle gitmişti. Ama Celal Şahin, onların içinde o devrin bir numarasıydı. Radyo programı da yapardı Celal Şahin, ben o zamanlar İstanbul Radyosu’nda sunuculuk yapıyordum, 70’li yılların başıydı” ifadelerini kullandı.

Sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç ise “Çok iyi arkadaştı ve çok değerli bir dostumdu” diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar