Afyonkarahisar'da 3 bin 200 yıllık yazıtın yeri araştırıldı

Afyonkarahisar'da 3 bin 200 yıllık yazıtın yeri araştırıldı

Afyonkarahisar'da Luvilerden söz eden 3 bin 200 yıllık Beyköy Yazıtının sırrının çözülmesi üzerine harekete geçen İhsaniye Kaymakamı ve Afyonkarahisar Arkeoloji Müze Müdürü keşif çalışması yaptı.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Beyköy köyünde 1878 yılında varlığının tespit edildiği iddia edilen ve Luvi dilinde yazıldığı savunulan Beyköy Yazıtı'nın yerinin bulunması için keşif çalışması yapıldı.

Beyköy'de 1878 yılında tespit edildikten sonra Fransız arkeolog George Perrot tarafından bir kağıda kopyalanan ve bu kopyası İngiliz tarihçi ve arkeolog James Melaart'ın evinde 2012 yılında bulunan tabletteki yazıların sırrının çözüldüğü iddia edilmişti.

Yaklaşık 3 bin 200 yıl önce taş yazıta kazınan hiyelogrif yazılarının sırrının çözülmesinin ardından, yetkililer İhsaniye ilçesine bağlı Beyköy köyünde keşfedilen bu tabletin bulunması için harekete geçti.

İhsaniye Kaymakamı Alper Taş ve Afyonkarahisar Arkeoloji Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, bölgeye gelerek keşif çalışması yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, medyada yer alan haberler üzerine Müze Müdürü başta olmak üzere bir ekip görevlendirdiklerini belirtti.

Bugün yerinde bir inceleme yaptıklarını ifade eden Narlı, "Yer tespiti ve çevresiyle ilgili çalışmadan sonra daha önceki yapılan yüzey araştırmaları ve tarihsel veriler de dikkate alınarak konu araştırılmaya devam edilecek. Gelişmeler çerçevesinde basınımız bilgilendirilecek." dedi.

AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar