Yozgat arkeolojisi şaha kalkmaya hazır!

Yozgat arkeolojisi şaha kalkmaya hazır!

Komşu illeri arkeolojik zenginliklerini yarıştırırken, arkeolojik araştırma fakiri Yozgat, makus tarihini yenmeye kararlı görünüyor.

Bozok Üniversitesi  Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Yozgat Potansiyelleri Paneli’nin konusu “Arkeolojik Zenginliklerimiz”di ama Yozgat'ın neden arkeoloji fakiri olduğu konuşuldu.

Bozok Üniversitesi  Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey,  Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın yaptığı panelde,  Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Akın, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yaraş ve Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arkeoloğu Ömer Yılmaz Yozgat’ın arkeolojik zenginlikleri hakkında bilgiler aktardı.

Panel öncesi konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Yozgat Potansiyelleri Paneli adı altında bir dizi panel serisi başlattıklarını belirterek, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz panelimizde “Arkeolojik Zenginliklerimiz” konusu ile Yozgat’ın tarihi her yönüyle ele alınacak” dedi.

Merhabayozgat.com sitesinin haberine göre; Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’de yaptığı açıklamada üniversite olarak öncelikli görevlerinin ülkemizin geleceğine insan ve bilim insanı yetiştirmek olduğunu söyledi. 

Arkeoloji Bölümü vardı ama hoca yoktu!

Bozok Üniversitesi’nin Yozgat’ın değerlerini ve zenginliklerini ortaya çıkartmak gibi bir misyonunun olduğuna dikkat çeken Karacabey, sözlerine “Kuruluşundan itibaren Fen-Edebiyat Fakültemizde Arkeoloji Bölümü vardı. Ancak Arkeoloji Bölümü’nde hocamız olmadığı için bununla ilgili de bir faaliyetimiz bulunmuyordu" diye başladı. 

Arkeolojik çalışmalar açısından her tarafı büyük bir zenginlik içerisinde olan Anadolu’nun pek çok yerinde tarihi eserlerin yapılan çalışmalarla ortaya çıkarıldığını belirten Rektör Karacabey, “Ancak Yozgat’ta tarihi eserler maalesef yüzde bir oranında bile ortaya çıkartılmış değil. Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünde bu çalışmanın yapılması lazım. Bu çalışmaz bize sadece arkeolojik birkaç tane kalıntıyı ortaya çıkartmak gibi bir kazanım sağlamayacak. Bu pek çok açıdan üniversitemize ve Yozgat’a büyük değerler kazandıracaktır. O yüzden bu konuya özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu çalışmalar ülkemizin, Yozgat’ımızın ve üniversitemizin tanıtımına çok büyük katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar