Yassı Höyük kazısında akademik işbirliği

Yassı Höyük kazısında akademik işbirliği

Hitit Üniversitesi ile Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü; 2009 yılından bu yana süren Kırşehir Yassı Höyük Kazısında birlikte hareket etme kararı aldı.

Hitit Üniversitesi’nin, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ile işbirliği güçlenerek devam ediyor.

Nitekim, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nün yürüttüğü Kırşehir Yassı Höyük Kazısına Başkan Yardımcısı oldu.

corumhaber.net sitesinin haberine göre; Hitit Üniversitesi ile Japonlar arasındaki arkeolojik işbirliği, 2012 yılının Mayıs ayında, Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan’ın Arkeoloji Bölümü öğretim elemanları ile birlikte Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’ne yaptığı teknik gezi ile başlamıştı. Bunun sonucunda arkeoloji öğrencileri, uygulamalı eğitim görme şansına kavuşmuştu.

Yrd.Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz’ın, Yassı Höyük Kazı Başkanı Dr. Masako Omura’nın yardımcılığına getirilmesi de, bu işbirliğinin büyük ivme kazandığının bir göstergesi oldu.

Bu ay başlayan kazı, Kasım ayının ikinci haftasına kadar devam edecek. 

1986 yılından itibaren Japon Anadolu Arkeoloji Ensititüsü tarafından Kaman ve çevresinde başlatılan yüzey araştırmaları sonucunda tespit edilen Yassıhöyük'te, Helenistik Dönem, Demir çağı, Orta Tunç Çağı, ve Eski Tunç Çağına ait kültürler tespit edilmişti.

2009 yılında Dr. Masako Omura tarafından başlatılan kazı çalışmaları ile eski Anadolu tarihine ışık tutmak adına önemli ilerlemeler sağlandı. 


Benzer Haberler & Reklamlar