Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği

Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği

Bu yıl onuncusu düzenlenen etkinlik, Phaselis Antik Kenti gezisiyle başladı

ANTALYA: Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl onuncusu düzenlenen "Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği" başladı.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğunca Kemer Belediyesinin destekleriyle, Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa'nın "Paris 2" ve İngiltere'nin "Alexandra" savaş gemilerini batıran birliğin komutanı Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlenen etkinlik kapsamında, Phaselis Antik Kenti gezisi yapıldı.

Etkinliğe katılan 16 üniversiteden yaklaşık 120 öğrenci, daha sonra Kocaburun'da, Aker ve birliğinin kullandığı mevzileri gezdi. Yerel tarihçi Ramazan Kar, öğrencilere Aker hakkında bilgiler verdi.

Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğe katılan öğrencilere, 99 yıl önce Kemer'de yaşanan olayları anlattıklarını söyledi.

Tarihe adını altın harflerle yazdıran Aker ve silah arkadaşlarının Kemer'de yaşadığı anıları gençlere aktardıklarını kaydeden Kar, tarihi hatırlamak ve korumak gerektiğini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ise Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu tür etkinliklerin milli birlik ve beraberliği yaşatacağını dile getirdi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında yarın "Paris 2" batığına dalış gerçekleştirilecek.


AA Yunus İçen


Benzer Haberler & Reklamlar