TURSAB heyetinden Kahramanmaraş'a gezi

TURSAB heyetinden Kahramanmaraş'a gezi

TURSAB Adana ve GAP Bölgesel Yürütme Kurulları, Kahramanmaraş'a gezi düzenledi

KAHRAMANMARAŞ: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Adana ve GAP Bölgesel Yürütme Kurulları, Turizm Haftası kapsamında, Kahramanmaraş'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı heyete, Germencia Mozaik alanı, Arkeoloji Müzesi, Kapalı Çarşı, Taşhan, Katiphan, Ulu Cami ve Taş Medreseyi gezdirdi.

Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yakın zamanda yüksek katılımla Turizm Çalıştayı'nın Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın başkanlığında gerçekleştiğini söyledi.

Turizmin önemli bir potansiyel olduğunu ve Kahramanmaraş'ta bundan yeterince istifade edilemediğini belirten Dalan, şunları kaydetti:

"Türkiyemizin içerisinde bulunduğu genel konjöktür var. Memleketin farklı yerlerinde çalışmış biri olarak Doğubayazıt'tan Eceabat'a kadar, en doğusundan en batısına kadar şunu diyorum, memleketimiz gerçekten cennetten bir köşe. Ama maalesef bunu cehenneme çevirmeye çalışan şer odakları var. İnşallah tez elden şer odaklarının planladığı, yapmaya çalıştıkları bertaraf olur."

Küçükdağlı ise 2016 Turizm Haftası etkinleri kapsamında TURSAB Adana ve GAP Bölgesi Yürütme Kurulu üyelerini misafir ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın özellikle kültür turizmi noktasında değerlerinin somut olarak ortaya çıktığını, her ne kadar turizm acenteleri ve tur operatörleri bölgeyi bilseler de bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu düşündüğü dile getiren Küçükdağlı, antik filin Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesinde teşhir edildiğini ve geziyle bunu birçok kişiye gösterdiklerini belirtti.

AA Fatih Yazıcıoğlu


Benzer Haberler & Reklamlar