Troia yılı için müze tır yola çıktı

Troia yılı için müze tır yola çıktı

Çanakkale Belediyesinin sponsorluğunda "2018 Troia Yılı" için hazırlanan Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, ilçe, belde ve köylerde hizmet vermek üzere yola çıktı.

 Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, tarihçi-yazar Ahmet Uslu'ya ait Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, Troia Yılı etkinlikleri kapsamında yeniden düzenlendi.

Dış kaplamasında Truva Savaşları'nı anlatan figürlere yer verilen araç, "2018 Troia Yılı" etkinlikleri kapsamında dolaşacağı noktalarda tanıtım görevi üstlenecek.

Tırın yola çıkacak olması dolayısıyla düzenlenen uğurlama törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı'nın sahibi Ahmet Uslu katıldı. 

Belediye Başkanı Gökhan, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları Müzesi Tırı'nın, "2018 Troia Yılı" kapsamında Truva Savaşları'nı anlatan görsellerin kullanıldığı bir tır haline getirildiğini belirtti. 

Gökhan, şunları kaydetti:

"Tırın içinde Çanakkale Savaşları'nın A'dan Z'ye bütün tarihçesinin anlatıldığı bir müze var. Bugüne kadar bu gezici müze Türkiye'nin her tarafını dolaştı. Biz 2018 Troia Yılı dolayısıyla tırın dışını görsellerle süsledik. Tır önce Çanakkale'nin merkez köylerinden başlayacak, gidebildiği bütün köylere gidecek. Köylerdeki insanlarımız hem müzeyi gezecekler hem de 2018 Troia Yılı'nı özümsemiş olacaklar. Çanakkale'nin ilçe, belde ve köylerindeki gezi bittikten sonra gezici tır, Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda, gelecek talepler doğrultusunda Türkiye'nin çeşitli illerine gidecek." 

Tır, konuşmaların ardından ilçe, belde ve köylere gitmek üzere hareket etti.

  AA  Engin Ören, Burak Akay


Benzer Haberler & Reklamlar