Tripolis Antik Kentinde kazı çalışmaları

Tripolis Antik Kentinde kazı çalışmaları

Denizli Valisi Kocatepe, antik kentteki kazı ve restorasyon çalışmalarını inceledi

DENİZLİ: Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli'deki antik kentlerde yapılan kazı çalışmalarında önemli tarihi eserlerin gün ışığına çıkarıldığını söyledi.

Buldan ilçesinde kazı çalışmaları devam eden Tripolis Antik Kentinde incelemede bulunan Kocatepe, kazı başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, Denizli'nin kültür turizmi açısından önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Antik kentte yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarıyla önemli tarihi eserlerin gün ışığına çıkarıldığını ifade eden Kocatepe, çalışmaların Türk bilim adamları tarafından yapılmasının da ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Duman, çalışmalarda beşinci sezonda olduklarını ve 30 kişilik ekiple çalıştıklarını kaydetti.

Antik kentin ana caddelerinden biri olan Hierapolis Caddesinin restorasyon çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını dile getiren Duman, caddenin doğu bitişiğindeki 17 sütunun da aslına uygun biçimde restore edildiğini kaydetti.


AA İbrahim Süzer 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar