Tarihi Yarımada için Yürü & Keşfet projesi

Yürü&keşfet mobil uygulamayla vatandaşlara tarihi yarımadayı gezip keşfetmeleri ve kültürel mirası daha yakından tanımaları imkanı sağlanıyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ücretsiz  "Yürü & Keşfet" mobil uygulaması, tarihi yarımadanın zengin dokusunu teknolojinin en son nimetleriyle daha yakından tanıma imkanı sunuyor.

İstanbulluların ve turistlerin tarihi yardımadayı bilinçli bir şekilde gezip keşfetmesini ve kültürel mirası daha yakından tanınmasını amaçlayan mobil uygulama, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlandı.

"Yürü & Keşfet" uygulaması, mekanları uzaktan 360 derece görebilme ve tarihi yarımadayı belirlenen değişik rotalarla gezme imkanı sunuyor.

Gezi sırasında yanına yaklaşılan yer ve mekan hakkında detaylı bilgiler görülerek, gezilen güzergah ve eserlerle ilgili puanlama yapılabiliyor.

Özel rotalar belirlenip gezme ve sosyal medyadan paylaşma imkanı sunan uygulamadan gelen bildirimler, yakın çevredeki tarihi, kültürel mekanlarla ilgili bilgilendirme de yapıyor.

Kullanıcılar, ücretsiz indirdikleri "Yürü & Keşfet" uygulamasındaki tarihi ve kültürel mekanları, belirli bir kronoloji ve gruplandırmayla gezerek çok daha detaylı bir şekilde tanıyor. Lokasyon tabanlı teknoloji olan uygulama, metinsel bilgiler, konum detayları, fotoğraflar, videolar gibi özel içerikler sunuyor.
 

Murat Paksoy- AA


Benzer Haberler & Reklamlar