Tarihi yapıları onar, kirasız işlet projesi

Tarihi yapıları onar, kirasız işlet projesi

İtalya tarihi eserlerini korumak için ilginç bir sisem uyguluyor. Kullanıcının restore etmesi şartıyla tarihi kaleler isteyenlere ücretsiz kiralanıyor.

İtalya'da uygulamaya konulan proje, ülke çapında turizmi geliştirmeyi ve harap olma riski taşıyan tarihi yapıları koruyarak, onları aynı zamanda ekonomiye kazandırmayı amaçlıyor.

BoredPanda'nın haberine göre aralarında tarihi kaleler, köşkler, hanlar ile arkeolojik öneme sahip eserler bulunan 103 tarihi bina Devlet Emlak Acentesi tarafından işletmecilere, restore etmeleri kaydıyla ücretsiz tahsis edilecek. Devlet ile işletmeci arasında imzalanacak protokelle, işletenlerin binaların tarihi dokusuna arar vermemesi de sağlanacak.

Devlet Emlak Acentesi'nden Roberto Reggi, "Proje, turizme kazandırmak için devletçe restorasyon imkânı olmayan özel ve kamu binalarını kapsıyor. İşletmeci  binayı otel, spa, restoran veya başka bir hizmet için kulanabilecek. Aynı zamanda, Venedik gibi bazı merkezler dışında durgun olan turizm sektörünün gelişimini de teşvik edecek ve destekleyecek" dedi.

103 tarihi binaya talip olanlar 26 Hazirana kadar başvuru yapabilecek.

Gelecek  yıllarda 200 kadar tarihi binanın daha benzer şekilde restore ettirilmesi planlanıyor.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar