Tarihi kalıntılar hafriyat çukuruna gömülmüş!

Tarihi kalıntılar hafriyat çukuruna gömülmüş!

Hafriyat çukuruna gömülen antik kalıntılardan kalan parçalar, bazı vatandaşlarca çıkartılarak dekorasyon için kullnaılmak amacıyla götürüldü!

İZMİR: Selçuk Belediyesi'nin kullandığı hafriyat alanından çıkan antik yapı parçaları şaşkınlık yarattı.

Selçuk sanayi sitesine iş yaptırmak için giden bir sanatçının demirci dükkanının girişindeki antik sütunu sorması ile meydana çıkan olay şaşkınlık yarattı.

Selçuk Postası sitesinin haberine göre; Türkiye'nin turizm merkezi olarak da bilinen Selçuk ilçesinde, Efes Antik Kenti yakınlarında bulunan sanayi sitesinin yanı başındaki otogar alanında açılan büyük çukur uzun zamandır Selçuk Belediyesi kontrolünde dolduruluyordu.

Bir süre önce dolgu için getirilen toprağın içinden antik yapı parçaları çıkmaya başlayınca Şirince ve Selçuk çevresinden gelen bazı kişiler eserleri araçları ile ev ve işyerlerine dekorasyon için taşımaya başladılar. Olayı gören sanayi esnafı da yüzeyde görünen bazı sütuUn vb. yapı parçalarını dükkanlarına taşıyarak dekor amaçlı kullanmaya başlayınca büyük ihmal ortaya çıktı.

Bir süre önce doldurulan alanda insanların sıkça gezinmeye başladığını fark eden sanayi esnafı yazılı mermer bloklar ve bazı antik yapı parçalarının araçlar ile götürüldüğünü söylediler. Yetkililerin bu gibi durumlarda yapılan ihbarlara geri dönüş yapmadığını, yol ve inşaat alanlarındaki kazıların takibinde ihmaller yaşandığını söyleyen vatandaşlar ülkenin zenginliklerinin sahipsiz kalmasına tepki gösterdiler.


Benzer Haberler & Reklamlar