Tarihi Ali Reis Camii Anıttlar Kurulu'nu bekliyor

Tarihi Ali Reis Camii Anıttlar Kurulu'nu bekliyor

Beykoz’un Anadolukavağı Mahallesi’nde fırtına nedeniyle yıkılan ağacın üzerine devrildiği tarihi Ali Reis Camii onarım için Anıtlar Kurulu'nun kararını bekliyor.

Eylül ayında şiddetli lodos nedeniyle Beykoz'un Anadolukavağı Mahallesi'nde bulunan Tarihi Midillili Ali Reis Camisi’nin restorasyonu için Mahalle Muhtarı Serdar Lüleburgaz ve vatandaşların girişimleri devam ediyor.

Dost Beykoz gazetesinin haberine göre; Konuyla ilgili Beykoz Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Muhtar Lüleburgaz, geçtiğimiz günlerde devrilen ağacın kaldırıldığını fakat camiinin tarihi olması nedeniyle Anıtlar Kurulu kararı olmadan müdahalede bulunamadıklarını belirtti.

-"Anıtlar Müdürlüğü hazırlayacak, vakıflar yapacak"

Anadolukavağı Mahallesi Muhtarı Serdar Lüleburgaz, "Devrilen ağaç kaldırıldı. Midillili Ali Reis Camisi bölgedeki tek camiydi ve ciddi anlamda maddi zarar gördü. Girişimlerimizin sonuçlarını almaya başladık. Restorasyon işini Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü üstlenecek. Fakat buradaki cami yaklaşık 400 yıllık olduğu için tarihi eser statüsü var. O nedenle caminin restorasyonu için planı Vakıflar Genel Müdürlüğü hazırlayacak fakat Anıtlar ve Müzeler Müdürlüğünün onayı ile yapım süreci bulacak. Projenin çizimi için bir ihale yapılacak, bu sürecin de üç ay kadar süreceği söylendi" dedi.

Sürecin hızlandırılmasıyla ilgili devlet büyüklerinin konuyla ilgilenmelerini istediklerini belirten Lüleburgaz, "Bölge halkımız gerçekten çok mağdur. İnsan sirkülasyonu hafta içi burada çok oluyor ve bizim tek camimizdi. İlk önce bir Kur'an Kursumuz vardı, orayı mescit olarak kullanmaya başladık. Sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimizin sonucunda sürecin uzayacağını anladık ve Beykoz Belediyesi'nden bizlere bir mescit yapmasını istedik" şeklinde konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar