Tabutta uyuyan güzel bebeğin gerçek adı bulundu

Tabutta uyuyan güzel bebeğin gerçek adı bulundu

1876'da 3 yaşına basmasına 2 ay kala ölmüştü. Tabutu geçen yıl bulundu. Cesedi gömüldüğü günkü tazelikteydi. Uzun sarı saçları vardı, elinde kırmızı bir gül tutuyordu. Beyaz entari giymişti. Kalbinin üstüne bir haç yerleştirilmişti. Kimliği DNA'sından teşhis edildi.

Onun hikayesi Hollywood'un iddialı senaryolarına taş çıkartacak kadar gerilimli, gizemli ve heyecan vericiydi.

Gizemli macerasından insanlar 9 Mayıs 2016 tarihinde, bir evin garajının zemini kazılırken bir işçinin küreğine çarpan özel imal edilmiş tabutunun bulunmasıyla haberdar oldular.  

Cesedi gömüldüğü günkü tazelikteydi. Çürümemişti.

Uzun sarı saçları vardı, elinde kırmızı bir gül tutuyordu. Beyaz entari giymişti. Kalbinin üstüne bir haç yerleştirilmişti. 

Saçlarına ve tabutunun içine lavanta çiçekleri serpilmişti. Tabutta lavanta çiçeklerinin yanında okaliptüs yaprakları da vardı.

ABD’nin San Francisco eyletindeki bir evin altında keşfedilen cam yüzeyli, kurşun ve bronz alaşımlı ilginç tabut, yüzeyi temizlendiğine dünyayı şoke eden manzarayı gözler önüne sermişti. Küçük kız çocuğunun içine özenle  yerleştirildiği tabut uzun yıllardır toprak altında gömüldüğü gibi duruyordu.

San Francisco'da ne zaman ve hangi usta tarafından yapıldığı bilinmeyen tabutun içinde uyuyan güzelin kimliği de bilinmiyordu. 

 

Fakat San Francisco'daki eski Odd Fellows Mezarlığı'na gömülmüş yaklaşık 30.000 kişiden biri olması muhtemeldi. Fakat o mezarlık tabut bulunmadan tam 96 yıl önce, yani 1920 yılında başka bir alana taşınmıştı. Kentte yeni yol açmak için mezarlıkların birleştirilmesi planı çerçevesine bu taşınma işlemi gerçekleşmişti.

Fakat her nasılsa küçük kızın tabutu o yıl gerçekleşen taşınma işleminde fark edilmemişti.

Kızın mezarlığın aktif olarak 1860 ile1890 yılları arasında öldüğü tahmin ediliyordu. 

UYUYAN GÜZELİN KİMLİĞİ NET OLARAK TESPİT EDİLDİ

Bir yıldır o kızın kimliği üzerinde çalışılıyordu. Kimsesiz çocukların yararına çalışan Garden of Innocence (Masumiyet Bahçesi)  kurumu bir yandan onun kimliğini bulmaya çalışırken, diğer yandan, kimliği bilinmediği için ona Miranda Eve (Hayran bırakan Havva) ismini vererek bir anıt mezar yaptırmıştı.

Yapılan DNA analizleri ve arşiv araştımaları sonucunda çocuğun kimliği net olarak tespit edildi.

Dönemin asil ailensinin kızı Edith Howard Cook, 13 Ekim 1876 yılında muhtemelen enfeksiyondan kaynaklanan ağır beslenme yetersizliğinden dolayı hayata gözlerini yummuştu. Araştırmaya göre 13 Ekim 1876’da yaşamını yitiren küçük kız, öldüğünde, 3 yaşına sadece 2 ay vardı.

Kimliği belirlenen küçük kızın anıt mezarındaki temsili ad, 10 Haziran'da yapılacak törenle "Edith Howard Cook" olarak değiştirilecek.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar