Stratonikeia'da kazı sezonu başladı

Stratonikeia'da kazı sezonu başladı

Stratonikeia antik kentinde 2016 kazı sezonu başladı

MUĞLA: Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan, UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ndeki Stratonikeia Antik Kenti'nde bu sezonki kazı çalışmalarına başlandı.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt,  yaptığı açıklamada, antik kentte 3 bin yıllık tarihin her döneminden kalıntılar bulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Karya bölgesinin en önemli kentlerinden olan bu antik kentin, Tunç döneminden Cumhuriyet'e kadar adından söz ettirdiğini belirten Söğüt, restorasyon, konservasyon ve alan temizlik çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Söğüt, yaklaşık 10 ay antik kentte çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Kazı alanı olarak önümüzdeki günlerde Roma Hamamı, Batı Caddesi ve kilisedeki çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Startonikeia Antik Kenti'nde restorasyon çalışmalarının da önem taşıdığına dikkati çeken Söğüt, "Bu yıl beylik dönemi Selçuk Hamamı'nda restorasyon ve konservasyon çalışması yapacağız.

Bılla evinde de Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün desteği ile çalışma yapacağız." diye konuştu.Söğüt, Stratonikeia Antik Kenti’nin yaşayan bir arkeoloji kenti olduğunu ve bir benzeri bulunmadığını dile getirerek, antik dönemden günümüze kadar olan tüm dönemleri içeren kazı, restorasyon ve konservasyon çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.
 

AA Durmuş Genç


Benzer Haberler & Reklamlar