Silifke'de 860 adet arkeolojik nitelikli obje yakalandı

Silifke'de 860 adet arkeolojik nitelikli obje yakalandı

Mersin'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 860 adet tarihi eser ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı

Mersin'in Silifke ilçesinde gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 860 adet tarihi eser ele geçirildi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yeşilovacık Mahallesi'nde ikamet eden S.D'nin elinde 860 adet Roma dönemine ait sikkeyi satmak istediği bilgisine ulaştı.

S.D ile irtibata geçen ekipler, Mavikent sitesinde şüpheliyle buluşmak için anlaştı. Buluşma noktasında S.D ve M.K. tarafından poşet içerisinde getirilen 852 sikke, 7 ağırşak ve 1 bronz çivi olmak üzere Roma dönemine ait toplam 860 arkeolojik nitelikli obje ele geçirildi.

Ekipler M.K ve S.D ile birlikte zanlılara gözcülük yapan A.A ve C.A'yı gözaltına aldı. Şahısların evlerinde de arama yapan ekipler, S.D'nin evinde 11 dinamit lokumu ve 200 metre elektrik kablosu ele geçirdi.

Mustafa Güngör- AA


Benzer Haberler & Reklamlar