Siirt'te bir araçta 332 parça tarihi eser bulundu

Siirt'te bir araçta 332 parça tarihi eser bulundu

Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin arama yaptığı araçta 332 parça tarihi eser ele geçirildi. Yakalanan eserler arkeolojik ve tarihi değerlerinin tespiti için Batman Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Kent merkezinde polisin yol kontrolü sırasında durdurulan bir araçta yapılan aramada ele geçirilen tarihi eserlerle ilgili Siirt Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: "Siirt ili merkez ilçesinde 26 Temmuz 2017 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü ve İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde 1 araç içerisinde yapılan kontrolde; 13 adet süs eşyası, 115 adet gümüş sikke, 184 adet taş eser, 5 adet mermer heykel, 4 adet çanak çömlek, 10 adet madeni heykel ve 1 adet mühür olmak üzere toplam 332 adet tarihi eser ele geçirilmiş olup, olaya karışan 3 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır. Söz konusu olaylar ile ilgili olarak Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Yakalanan eserler incelenmek üzere Batman Müze Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Siirt İl Jandarma Komutanlığı her türlü kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edecektir."

DHA


Benzer Haberler & Reklamlar