Şaka gibi haberde 2. fasıl: Mühür Hazreti Süleyman'a ait değilmiş

Şaka gibi haberde 2. fasıl: Mühür Hazreti Süleyman'a ait değilmiş

Ajansların bilgi aktarım hatası yaptığı, medyanın sorgulamadan olduğu gibi kullandığı tarihi eser operasyonu haberi, "özrü kabahatinden büyük" dedirtecek ikinci bir haberle düzeltildi

Arkeoojikhaber.com olarak pek çok sitenin ve gazetenin "Hazreti Süleyman'a ait mühür" şeklinde skandalşekilde duyurduğu haberin, komik olduğunu belirtmiş ve hatanın nereden kaynaklanmış olabileceğine de ışık tutmuştuk.

Ama Türk Medyasında özür dileme alışkanlığı olmadığı için, komik haber, hayli ilginç bir yöntemle, "düzeltildi"

İşte ajansın düzelti haberi:

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen, aralarında Hazreti Süleyman'a ait olduğu değerlendirilen bronz mührün de bulunduğu 11 parça tarihi esere yönelik yapılan inceleme tamamlandı. Eserlerin, Orta Çağ dönemine ait olduğu belirlendi.

Ajans muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı Amasya Müze Müdürlüğü uzmanları, 11 parça tarihi eser üzerindeki incelemelerini bitirdi. Bu kapsamda mührün Hazreti Süleyman'a ait olmadığını belirleyen uzmanlar, ele geçirilen 11 eserin tamamının Orta Çağ dönemine ait olduğunu belirledi.

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığının yargı sürecini yakından takip ettiği, bilirkişi incelemesinin ardından eserlerin müzede sergileneceği öğrenildi.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar