Sahte Tevrat'ı satmaya çalışırken suçüstü yapıldı

İzmir'de Suriye uyruklu 2 kişi, bin yıllık olduğunu ileri sürdükleri sahte Tevrat ile aslına benzeyen bazı tarihi eserlerin sahtelerini satmak isterken yakalandı

İZMİR:  İzmir'de bin yıllık olduğunu iddia ettikleri sahte Tevrat ile aslına benzeyen bazı tarihi eserlerin sahtelerini satmaya çalışan Suriye uyruklu 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ellerindeki tarihi eserleri piyasaya sürme arayışında olduklarını belirlediği 2 Suriye uyruklu ile bağlantı kurdu.

Alıcı gibi davranan ekipler, Suriye uyruklu tarihi eser kaçakçılarıyla Gaziemir ilçesindeki bir alışveriş merkezinde buluştu.

Bin yıllık olduğunu belirttikleri Tevrat'ın tahrif edilmemiş orijinalinin ellerinde olduğunu iddia eden kaçakçılar, satmak için 10 milyon lira fiyat biçti.

Telefonla devam eden görüşmelerde kaçakçılar, ciddi alıcı olduklarına inandıkları Gümrük Muhafaza ekipleriyle alışverişi tamamlamak üzere ikinci bir randevu verdi.

Kaçakçılar, Karabağlar Belediyesinin arkasına park ettikleri otomobillerinin başında buluşabileceklerini söyledi.

Bunun üzerine ekipler, buluşma yerinde önceden tedbir aldı. Alıcı rolündeki görevli memurun işaretiyle başlatılan operasyonda Suriye uyruklu M.K (23) ve Z.Y.H. (28) gözaltına alındı.

Şüphelilerin kullandığı kiralık olduğu tespit edilen otomobilde yapılan aramada orijinal Tevrat olduğu öne sürülen 17 sayfadan oluşan 1 ciltlik üzerinde el yazıları ve resimler bulunan kitap, taştan 2 heykel, 1 büyük hayvan figürü, bu hayvan figürünün boynuzuna ait olduğu düşünülen kopuk halde 3 parça, 1 küçük hayvan figürü ele geçirildi.

İzmir Müze Müdürlüğünün yaptığı incelemede tarihi eser diye sunulan Tevrat ve diğer eşyaların tamamının sahte oldukları tespit edildi.

Haklarında hazırlanan evrakın adliyeye sevk edildiği şüpheliler, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.


 

AA   Mustafa Yıldırım


Benzer Haberler & Reklamlar