Romanya'da Osmanlı arkeolojisi konuşuldu

Romanya'da Osmanlı arkeolojisi konuşuldu

TİKA, Romanya'daki Türk Araştırmaları Merkezine arkeolojik ekipman desteği sağladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bükreş Üniversitesi Tarih Fakültesi bünyesindeki Türk Araştırmaları Merkezi'nin Türk ve Osmanlı dersleri verilen sınıfını yenileyerek ekipman desteğinde bulundu.

Üniversite bünyesinde yaklaşık 20 yıldır hizmet veren merkezdeki sınıf tamir edilerek, modern ekipmanlarla donatıldı. Sınıfta, ayrıca Türk köşesi oluşturuldu.

Yenilenen sınıfın açılışı dolayısıyla düzenlenen törenin ardından üniversitede, Romanya Arkeoloji Enstitüsünün iş birliğinde TİKA tarafından "Romanya'da Osmanlı arkeolojisi" konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye ile Romanya arasında her alanda ilerleyen yakın ilişkilerin akademik ve bilimsel iş birliği alanındaki somut projelerle güçlendiğini belirtti.

Romanya Kültür Bakanı Lucian Romascanu'un Danışmanı Viviana Angel de iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin giderek güçlendiğine dikkati çekerek, TİKA'ya taraflar arasındaki ilişkilere katkısı dolayısıyla teşekkür etti.

TİKA Bükreş Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan da Başkanlık olarak Romanya'da Osmanlı arkeolojisi alanındaki ilk önemli adımı bu konferansla atmış olduklarını söyledi.


Benzer Haberler & Reklamlar