Rehberler, Kapalı Çarşı'da bir araya geldi

21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında, meslekte 25 ve 50 yılını dolduran rehberlere plaket verildi

İSTANBUL: İstanbul Rehberler Odası (İRO) üyeleri, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü kutladı.

Kapalı Çarşı Sandal Bedesteni'nde düzenlenen buluşmaya, eski ve yeni çok sayıda turist rehberi katıldı.
Programda, meslekte 25 ve 50 yılını dolduran oda üyelerine plaket sunuldu.

İRO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Enginlioğlu, sektör için en önemli sorunun kaçak çalışanlar olduğunu söyledi.

Rehberliğin, üniversitelerde bölüm olarak okutulduğunu dile getiren Enginlioğlu, "İnsanlar ve aileleri para harcayarak, yıllarını burada geçiriyor. Daha sonra dil sınavına giriyorlar. Meslek odasına zorunlu olarak üye oluyorlar, ücret ödüyorlar. Bayağı bir zahmetten geçen insanlar kaçak olarak çalışan rehberler yüzünden işinden oluyor." diye konuştu.

Kaçak rehberlerin Türkiye'nin tanıtımında risk oluşturduğunu vurgulayan Enginlioğlu, "Türkiye ne olduğu belirsiz, kim olduğu bilinmeyen, yetkinliği olmayan insanlar tarafından anlatılıyor. Bunu hem güvenlik, hem de ülkenin tanıtımı olarak bir sorun olarak görüyoruz." dedi.

Enginlioğlu, Türkiye'nin turizm açısından zor bir yıl geçirdiğini ancak tarihsel ve kültürel açıdan dünya turizmi için vazgeçilmez bir yerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye tarihsel açıdan yeganedir. Özgün bir yeri vardır. Tarih bu topraklarda başlamıştır. Burada pek çok tarihi eser var ve bunlar mutlaka görülecek. Türkiye'yi merak eden insanlar mutlaka olacak, mutlaka ziyaret edecekler."

Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

AA  Gökhan Yılmaz


Benzer Haberler & Reklamlar