Prof. Dr. İlber Ortaylı: Altın çağ diye bir şey yok!

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Altın çağ diye bir şey yok!

Prof. Dr. İlber Ortaylı, son dönemde geleceğin altın çağ olacağı yönünde palavra kitaplar çıktığını belirterek “Yeryüzünde hiç bir zaman altın çağ olmadı, gelecekte de olmayacak. Altın çağ diye bir şey yok.” dedi.

PERYÖN Ege İnsan Yönetimi Zirvesi 'GELECEK GELDİ' ana teması altında Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde başladı. İki gün boyunca devam edecek zirve boyunca 4 panel 16 oturumda 31 konuşmacı geleceği konuşacak.

Zirvenin açılışına PERYÖN İnsan Yönetimi Derneği Türkiye Başkanı Berna Özkoç Öztınaz, PERYÖN Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, Prof. Dr İlber Ortaylı ve sektör temsilcileri katıldı.

Robotlarla yaşayacağız

Gelecekteki şirketler muhtemelen Amerikan ve Japon modelinde olacağını belirten Prof. Dr. Ortaylı, “Gelecekte robotlarla yaşayacağız. Kim olacak onlar? Muhtemelen otomobil şirketlerinin sigorta uzmanlarının yerini alacak. Yani iki araba çarpıştığı zaman verileri insanlardan daha iyi değerlendirecek robotlar çıkacak ortaya. Çok daha objektif bir şekilde değerlendirmeler yapılacak. Robotlar sigorta uzmanlarının yerini alabilecek ama hiçbir zaman o şirketleri robotlar yönetmeyecek. Gelecekteki şirketler muhtemelen Amerikan ve Japon modelinde olacak. Yani artık ailelerin değil doğrudan doğruya liyakate dayalı her şeyin planladığı, karar verildiği şirketler ortaya çıkacak. Bunun getirdiği büyük rahatlamalar olacak.” diye konuştu.

Altın çağ lafı boş laf

Gelecekte dünyadaki çatışmaların azalmayacağını da dile getiren Prof. Dr. Ortaylı, “Geleceğin altın çağ olacağı yönünde palavra kitaplar çıkıyor. Bunun olması mümkün değil. Yeryüzünde hiç bir zaman altın çağ olmadı gelecekte de olmayacak. Altın çağ diye bir şey yok ve altın çağ olmayacaktır. Altın çağ lafı boş laftır hiçbir zaman idareci insanların inanmaması gereken terminolojidir.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda PERYÖN İnsan Yönetimi Derneği Türkiye Başkanı Berna Özkoç Öztınaz Prof. Dr İlber Ortaylı’ya plaket takdim etti.

FATİH ÖZKILINÇ- ticaretgazetesi.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar