Prof. Dr. Ian Hodder emekli olma kararı aldı

Prof. Dr. Ian Hodder emekli olma kararı aldı

Çatalhöyük Arkeolojik Kazıları Başkanı İngiliz Arkeolog Prof. Dr. Ian Hodder, Çatalhöyük'te 2107 arkeoloji kazıları bittiğinde emekli olacağını açıkladı.

Arkeoloji Kazılarının bittiği Çatalhöyük alanında önümüzdeki dönemde koruma ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirilmesi planlanırken, Çatalhöyük Arkeolojik Kazıları Başkanı Prof. Dr. Ian Hodder de arkeoloji camiasına emekli olarak hizme etmeye hazırlanıyor.

Prof. Dr. Ian Hodder, asistan olarak başladığı Çatalhöyük kazısında 25 yılı geride bırakırken, işlerin tamamlanmasıyla emekli olacağını açıkladı.

Prof. Dr. Ian Hodder kimdir?

İngiliz arkeolog Ian Hodder 23 Kasım 1948'de İngiltere Birleşik Krallığının Bristol şehrinde doğdu. 

Üniversite eğitimini Londra Üniversitesi'nde tamamlayan Hodder, burada James Mellaart’ın öğrencisi oldu. 1975 yılında Cambridge Üniversitesi'nde “Arkeolojide Mekânsal Analiz” alanında hazırladığı doktora tezini verdi.

1974-1977 yılları arasında Leeds Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra Cambridge'e döndü ve 1996 yılında Arkeoloji Profesörü oldu. 1999 yılında Stanford Üniversitesi'nde, Kültürel ve Sosyal Antropoloji Bölümü'nde çalışmaya başladı.

Arkeoloji kuramı üzerine yaptığı çalışmalar, özellikle “süreç sonrası” incelemeleriyle tanınır. Ayrıca Neolitik Avrupa, etnoarkeoloji ve sembolik ve yapısal arkeoloji konusunda da önemli çalışmaları vardır.

1993 yılından beri Çatalhöyük kazılarını yöneten Hodder, 2002 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Türk arkeolojisine yaptığı bilimsel katkılar için ödüllendirilmiştir. Hodder'in ilk ödülü Guggenheim ABD & Kanada Beşerî Bilimler Bursu olmuştu.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar