Ordu'da tarihi evler restore ediliyor

Ordu'da tarihi evler restore ediliyor

19. yüzyıldan kalma otantik Ordu mimarisine sahip evlerde restorasyon devam ediyor

ORDU: Ordu'da, 19. yüzyıl otantik mimarisine sahip iki adet tarihi evin restorasyonu sürüyor.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokakta devam eden restorasyon çalışmasını yerinde inceledi.

Tekintaş, burada yaptığı açıklamada, "Daha önce yaptığımız incelemede inşaatın ilk aşamasındaydık. Belli aksaklıklar vardı, onların düzenlenmesi gerekiyordu. Şimdi tamamen şekil ortaya çıktı. Burada iki binayı restore ediyoruz. Bir tanesi 3 kat, bir tanesi 4 kattır. Birisi 33 metrekare tabanlı yüksek bir bina, birisi de 66 metrekare tabanlı 3 katlı olarak yapılıyor." dedi.

Tarihi dokunun korunduğunu ifade eden Tekintaş, "Hiç bir şeyi değiştirmeden, düzenini bozmadan ama bugünkü teknolojik imkanları da kullanarak daha verimli, daha güzel bir hale getirme mücadelesi veriyoruz. Kullanımları halk nasıl istiyorsa öyle olacak. Hem bugünü yaşatalım hem de geçmişi buraya taşıyalım istediğimiz için daha dikkatli, titiz bir çalışma yapıyoruz. Diğer yandan gördüğümüz aksaklıkları da bugün tespit ederek bundan sonraki süreci hızlandırmak durumundayız." diye konuştu.

Tekintaş, inşaatın kısa süre içerisinde dış ve çatı kısmının da kapatılacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"Sadece bununla kalmayacağız. Aslında yine arsalarda mülkiyeti ya da kullanımı elinde olan arkadaşlarımızla görüşerek buralara da aslına uygun binalar yapmayı düşünüyoruz. Bağış ya da kamulaştırma yoluyla veya bize talep yoluyla diğer binaları da alıp hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü menekşe sokak bizim için tarihi Ordu evlerinin olduğu bir sokak. Burayı turizme kazandırmamız lazım. Ayrıca mevcut tarih dokusunu da hayata geçirerek eski Orduyu mutlaka gelenlere hissettirebilmemiz lazım."


AA  Eyüp Elevülü 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar