Ordu arkeoloji müzesine yer bulunamıyor

Ordu arkeoloji müzesine yer bulunamıyor

Ordu Valisi; kurulacak arkeoloji müzesi ile ilgili olarak, "Çok önemli bir arkeolojik müze yapacağız. Yer bulamadık, iki aydır yer arıyoruz. Parası hazır, arsa bulamadık ve arsa arıyoruz" dedi.

Ordu'nun tarihi arkeolojik müzede toplanacak

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Arkeolojik Müze Projesine ilişkin, "Ordu'ya gelecek misafirlerimizin gidebileceği alternatif bir alan oluşturacağız. Kurul Kalesi ve diğer yerlerden çıkmış bütün tarihi eserlerimizi bir arada toplayacağız." dedi.

Vali Yavuz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ortak akıl, birlikte yönetim ve katılımcı bir anlayışı öngördüklerini belirten Yavuz, hizmet ve yatırımlar gerçekleştirilirken, basınla işbirliği ve istişare içerisinde olmayı önemsediğini söyledi.

Yakın sürede Ordu Kalkınma Planı Çalıştayı düzenleneceğini anlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"Geçmişte de Ordu Kalkınma Planı ile ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiş ancak bir vizyon belgeye ihtiyacımız olduğunu da söylemek isterim. Özellikle Ordu'nun tüm paydaşlarının katıldığı ve herkesin ittifak içinde olduğu bir şehir vizyonunu, bir kalkınma planını halkımızın önüne sunmamız gerekiyor. Devlet büyüklerimiz geldiğinde ne istediğini bilen bir Ordu ile ve herkesin de içinde olduğu bir listeyle karşılarına çıkmak istiyoruz. Bu konuda altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Çeşitli konular belirlendi ancak bu çalıştayı da katılımcı bir anlayışla yapacağız."

Yavuz, Ordu'nun tarım ve turizmin yanı sıra güçlü bir sanayi şehrine dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak, çalıştay konularından birinin sanayi olduğunu aktardı.

- Arkeolojik Müze Projesi

Turizm anlamında çok önemli çalışmaların devam ettiğini dile getiren Yavuz, "Çok önemli bir arkeolojik müze yapacağız. Yer bulamadık, iki aydır yer arıyoruz. Parası hazır, arsa bulamadık ve arsa arıyoruz. Turizm şehri iseniz ve 5 bine yakın da arkeolojik eseriniz varsa, bu eserleriniz de çevre illerdeki müzelerdeyse demek ki siz onlarca yıldır bu alanı ihmal etmişsiniz demektir." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile konuya ilişkin görüşme yaptıklarını belirten Yavuz, "Ordu'ya gelecek misafirlerimizin gidebileceği alternatif bir alan oluşturacağız. Kurul Kalesi ve diğer yerlerden çıkmış bütün tarihi eserlerimizi bir arada toplayacağız. Kafe, çocuk alanları, otopark ile burada insanların vakit geçireceğini planlıyoruz. Dolayısıyla bunu büyük bir yerde yapalım istiyoruz. Bu proje, Ordu'ya değer katacak yeni bir proje." ifadesini kullandı.

Yavuz, Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB), kamulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek,14 milyon lira ödenek çıkardıklarını ve bugün, yarın ödemelerin yapılacağını kaydetti.

Özellikle Ordu ve Fatsa OSB'nin bitmesi durumunda birçok yatırımcıyı kente çekmenin mümkün olacağına dikkati çeken Yavuz, "Özellikle Fatsa Çevre Yolu'nun yeni OSB alanını iki yerden kestiğini de söylemek istiyorum. Dolayısıyla oradaki güzergahla da ilgili bir takım değişiklikler yapılması konusunda girişimlerimiz var." dedi.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın ise Vali Yavuz'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Benzer Haberler & Reklamlar