Naia erken yaşta anne olmuş olabilir

Naia erken yaşta anne olmuş olabilir

13 Bin yıl önce mağara düşerek öldüğü sanılan genç kızın , ölmeden kısa süre önce doğum yapmış olabileceği tahmin ediliyor.

Amerika kıtasında kalıntıları bulunan en eski insan olarak bilinen "Naia"nın erken yaşta doğum yapmış olabileceği öne sürüldü.

Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü, 2007'de bir su altı mağarasında bulunan ve Naia adı verilen genç kızın iskeleti üzerindeki çalışmalarda yeni detaylara ulaşıldığını açıkladı.

İskeletin röntgeninde yapılan incelemeler ve diğer testler, Naia'nın ölmeden kısa süre önce doğum yapmış olabileceğini gösterdi.

Testler, Naia'nın yaklaşık 13 bin yıl önce mağaraya düşerek yaşamını yitirdiği ve öldüğünde 15-16 yaşlarında olduğunu da ortaya koydu.

Yaklaşık 1,5 metre boyunda ve 50 kilogram ağırlığındaki genç kadının hayatının bir döneminde açlık çektiğini ifade eden araştırmacılar, kadının kolunun kırıldığını daha sonra da kaynadığını belirtti.

Naia'nın iskeleti, Yucatan Yarımadası’ndaki Hoyo Negro (Kara Delik) mağarasında bulunmuş ve keşif, bilim dünyasında büyük heyecan uyandırmıştı.


Benzer Haberler & Reklamlar