Moğolistan'da Türk Ayak İzleri tanıtıldı

Moğolistan'da Türk Ayak İzleri tanıtıldı

Türkçe ve İngilizce dillerinde basılan Moğolistan'da Türk Ayak İzleri prestij kitabının tanıtımı yapıldı.

ULAN BATOR  - Moğolistan'da tarihte kurulan Türk devletlerinden kalma yazıtlar, damgalar ve külliyeler hakkında bilgi veren "Moğolistan'da Türk Ayak İzleri" adlı prestij kitabın tanıtımı yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının katkılarıyla Moğolistan Devlet Üniversitesi Asya Araştırmaları Bölümü, Türkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ts. Battulga ve aynı bölümün Türkiye uzmanlarınca, Moğolistan'da Türk Ayak İzleri isimli Türkçe ve İngilizce dillerinde bir prestij kitabı hazırlandı.

Hazılanan 244 sayfalık eserde, Moğolistan'da İslamiyet öncesi kurulan Türk devletlerinden kalma yazıtlar, damgalar, külliyeler, yapılar hakkında bilgi verilirken, ayrıca Türklerin izlerinin yer aldığı coğrafyaya ilişkin fotoğraflara da yer verildi.

Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçisi Murat Karagöz, Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçiliğinin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Büyükelçilik Konutunda düzenlediği basın toplantısında, kitabın tanıtımını yaptı.

Bu prestij kitabı yayımladıkları için kendilerini ayrıcalıklı hissettiğini belirten Karagöz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ulan Bator'a ilk resmi ziyaretinde söz konusu kitap için destek verdiğini hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığının, Türk-Moğol ilişkilerine akademik, kültür ve sanat boyutlarıyla her zaman desteklediğini kaydeden Karagöz, Dışişleri Bakanlığına teşekkür etti. Büyükelçi Karagöz, ayrıca kitabı hazırlayarak basan Moğolistan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ts. Battulga ve Türkiye uzmanlarından oluşan akademik ekibe tebrik ve şükranlarını iletti.

Nezir Aliyev - AA


Benzer Haberler & Reklamlar