Metropolis Antik Kenti'nde türküler söylendi

Metropolis Antik Kenti'nde türküler söylendi

İZDOB sanatçılarının seslendirdiği "Toprağımızdan Sesler" konserinde "Uzun İnce Bir Yoldayım", "İzmir'in Kavakları", "Çökertme", "Fikrimin İnce Gülü" gibi hafızalarda yer eden eserler seslendirildi.

Torbalı ilçesindeki Metropolis Antik Kenti'nde, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) sanatçıları tarafından konser verildi.

Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü İZDOB ile Torbalı Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen "Toprağımızdan Sesler" konseri için sanatsevelerler antik tiyatroyu doldurdu. Yaklaşık bin 600 kişilik antik tiyatronun tamamının dolması İZDOB sanatçılarını memnun etti.

- "Görülmesi gereken bir yer"

Konser öncesi basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, sanat, kültür ve tarihi bir arada konserlerle vatandaşla buluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Metropolis Antik Kenti'nin Türkiye için büyük bir değer olduğunu kaydeden Yayman "Torbalı’daki Metropolis Antik Kenti sadece Torbalı ve Ege için değil bütün ülkemiz için çok büyük bir değer, vatandaşlarımızın görmelerini öneriyorum. Bir çağın bütün izlerini, tiyatroyu, hamamı, teras evlerini, akropolu, hamamı ile çok sayıda yapıyı barındırmaktadır. Ayrıca Bizans döneminde inşa edilen bir de kalesi vardır. Burası İzmir’e çok yakın ve mutlaka görülmeye değer bir ören yeridir." dedi.

Konsere ev sahipliği yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de antik kentin bilinirliliğinin artırılması için tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini, önümüzdeki dönemde sosyal ve kültürel etkinliklerin süreceğini söyledi.

Toplantının ardından İZDOB sanatçılarının seslendirdiği "Toprağımızdan Sesler" konseri başladı.

Konserde, "Uzun İnce Bir Yoldayım", "İzmir'in Kavakları", "Çökertme", "Fikrimin İnce Gülü" gibi hafızalarda yer eden eserler İzmir Opera Orkestrası şefi Tulio Gagliardo yönetiminde, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Filiz Güneş, tenor Oğuz Çimen ve bas Tevfik Rodos tarafından seslendirildi.

Ahmet Bayram -  AA


Benzer Haberler & Reklamlar