Marmara Üniversitesinden Av Köşkü Açıklaması

Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü, 5. Murat Av Köşkü tarihi hamamının restorasyonunun projeye bağlı kalınarak tamamlandığını açıkladı.

MÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, restorasyon çalışmalarının 20 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılarak 27 Ocak 2014 tarihinde Yüklenici ARM Mimarlık Peyzaj İnş. Rest. San. Tic. Ltd. Şti. ile sözleşmeye bağlandığı belirtildi.

Restorasyonun ilerleyen sürecinde İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının, iş artışına ihtiyaç duyulduğunu belirterek kalan kısmın üniversite bütçesinden karşılanmasını istediği kaydedilen açıklamada, bunun üzerine başkanlığa yazılan 19 Ekim 2015 tarihli yazıyla söz konusu işin tamamlanabilmesi için ikmal ihalesine çıkılacağının belirtildiği ve ihale dosyasının istendiği belirtildi.

İlgili yazıyla İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmış olan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile İstanbul Teknik Üniversitesinden alınmış olan statik raporun MÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına teslim edildiği aktarılan açıklamada, şular kaydedildi:

"Üniversitemizce 3 Mayıs 2016 tarihinde ikmal ihalesi yapılarak 27 Mayıs 2016 tarihinde yüklenici ARM Mimarlık Peyzaj İnş. Rest. San. Tic. Ltd. Şti. ile sözleşmeye bağlanmıştır. Restorasyon çalışmaları 25 Ekim 2016 tarihinde tamamlanarak İdaremizce teslim alınmıştır. Büyük oranda yıkık ve kullanılamaz durumda bulunan V. Murat Av Köşkü tarihi hamamının restorasyonunda İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanmış projeye bağlı kalınmış ve tüm çalışmalar bu doğrultuda tamamlanmıştır."

AA Emin İleri


Benzer Haberler & Reklamlar