Mardin Müzesi yaz okulunda arkeoloji ve çivi yazısı da var

Mardin Müzesi, yaz tatilinde çocukların sanatla iç içe ve eğlenceli saatler geçirmesini sağlamak amacıyla yaz okulu açıyor.

Çeşitli atölye çalışmalarının yapılacağı Mardin Müzesi yaz okulu programında çocukların; kültürel mirasını tanıyan, kültür varlıklarını geçmişin bilgi kaynakları olarak görüp değer veren, içinde yaşadığı kültürel zenginliği ve sanatlarını tanıyan ve yaşatan bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.

Mardin Müzesi bireyi, aileyi, okulu, toplumu etkinlik kapsamına alan; çocuğa, yaşlıya, engelliye, yoksula eğitim veren, bireyin gelişmesine, toplumun kalkınmasına katkıda bulunan, bir eğitim öğrenme ve iletişim kurumu olarak çalışmalarını sürdürüyor. 9-12 yaş arası çocuklara yönelik dört ayrı tarihte açılacak olan yaz okulu programında ders saatleri çocukların tercihine göre belirlenecek. Toplam 500 çocuk bu program kapsamında müze eğitiminden yararlanacak. Çocuklara yönelik ücretsiz olacak programda arkeolojik kazı, seramik, ebru sanatı, kök boya baskı, camaltı boyama, monotip baskı, hayalet kukla, Karagöz tasvir, sikke basma, bakır işleme, ahşap yakma resim, gravür baskı, çivi yazısı, yaratıcı drama, masal, heykel, eski çocukoyunları, sosyal sirk, mozaik, müzik, satranç, uçurtma atölyeleri yapılacağı belirtildi.

Mardin Müzesi'nin yaz okulu programının temmuz ve ağustos ayında çocuklara hizmet vereceği bildirildi. Mardin müzesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 20 bini aşkın öğrencinin müze eğitim etkinliklerine katıldığı da kaydedildi.


Benzer Haberler & Reklamlar